пʼятниця, 31 жовтня 2014 р.

Харчування в Білозерському ясел-садку № 4



Харчування в Білозерському ясел-садку № 4 здійснюється на підставі Закону України "Про дошкільну освіту” ст. 35, чинного Статуту закладу та наступної нормативної бази:
1. «Про запровадження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (Постанова Кабінету Міністрів України „ Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах ” від 22.11.2004 року № 1591);
2. «Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» (затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України,
Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 року № 242/329) ;
3. «Інструкція щодо організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» (затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України,
Міністерства освіти і науки України від 17.04.2006 року № 298/227);
4. «Порядок встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних, комунальних дошкільних навчальних закладах» (затверджено наказом
Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 року №202).
Організацію харчування дітей в Білозерському ясел-садку № 4 здійснюють постачальник  П.П Яковенко та молочні продукти «Сеть +».
Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в дошкільному закладі. Режим харчування в Білозерському ясел-садку № 4  дітей відповідає режиму роботи закладу та віковим особливостям дітей і затверджений завідуючою. Графік видачі їжі затверджується завідуючою закладу і погоджується з головним санітарним лікарем СЕС.

 
Чергування під керівництвом помічника вихователя Гордієнко Л.Д.






Чергування під керівництвом помічника вихователя Коржової З.А.




Середня група № 2



Старша група





Помічник вихователя Вдовиченко С.І. дбайливо накриває на столи

Група раннього віку



Молодша група




Помічник вихователя Рудковська Г.В. клопочеться вчасно подати обід









В ДНЗ ведеться систематична і планомірна робота, зокрема: організовано безпечне і якісне харчування дітей (замовлення і прийняття безпечних і якісних продуктів харчування, продовольчої сировини у необхідній кількості, додержання умов і термінів їх зберігання, технології приготування страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоку); харчування здійснюється згідно з двотижневим меню (на зиму-осінь, літо-весну ); щодня на кожний наступний день відповідно до наявності продуктів харчування та з урахуванням примірного двотижневого меню, картотеки страв складаємо меню-розклад окремо для  двох вікових груп – дітей віком до 3 років та дітей віком від 3 до 6 років відповідно до затверджених норм харчування; кожного дня за 30 хв. до роздачі їжі медичний працівник оцінює якість її приготування, в його присутності кухар відбирає добові проби в чистий посуд з кришкою в об’ємі порції для дітей молодшої групи. Проби зберігаються протягом доби в холодильнику до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня і є показником якості роботи
кухарів.
  В ДНЗ здійснюється щоденний контроль за організацією харчуванням дітей медсестрою і завідуючою ДНЗ. Результати фіксуються в «Діловому щоденнику контролю» і в журналі контролю за організацією харчування. На основі результатів контролю проводиться індивідуальна робота з певною категорією працівників.



Наші талановиті кухарі Бурдейна Л.Л. та Василенко О.О.




Сестра медична старша Калугіна Л.А. знімає пробу страв


Немає коментарів:

Дописати коментар