Харчування в Білозерському ясел-садку № 4 здійснюється на підставі Закону України "Про дошкільну освіту” ст. 35, чинного Статуту закладу та наступної нормативної бази:
1. «Про запровадження норм
харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (Постанова Кабінету Міністрів
України „ Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах
” від 22.11.2004 року № 1591);
2. «Порядок організації
харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» (затверджено наказом
Міністерства охорони здоров’я України,
3. «Інструкція щодо
організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» (затверджено
наказом Міністерства охорони здоров’я України,
Міністерства освіти і науки
України від 17.04.2006 року № 298/227);
4. «Порядок встановлення плати
для батьків за перебування дітей у державних, комунальних дошкільних навчальних
закладах» (затверджено наказом
Міністерства охорони здоров’я
України, Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 року №202).
Організацію харчування дітей в
Білозерському ясел-садку № 4 здійснюють постачальник П.П Яковенко та
молочні продукти «Сеть +».
Раціональний режим харчування,
збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого
організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які
виховуються в дошкільному закладі. Режим харчування в Білозерському ясел-садку
№ 4 дітей відповідає режиму роботи
закладу та віковим особливостям дітей і затверджений завідуючою. Графік видачі
їжі затверджується завідуючою закладу і погоджується з головним санітарним
лікарем СЕС.
Чергування під керівництвом помічника вихователя Гордієнко Л.Д. |
Чергування під керівництвом помічника вихователя Коржової З.А. |
Середня група № 2 |
Старша група |
Помічник вихователя Вдовиченко С.І. дбайливо накриває на столи |
Група раннього віку |
Молодша група |
Помічник вихователя Рудковська Г.В. клопочеться вчасно подати обід |
В ДНЗ ведеться систематична і планомірна робота, зокрема:
організовано безпечне і якісне харчування дітей (замовлення і прийняття
безпечних і якісних продуктів харчування, продовольчої сировини у необхідній
кількості, додержання умов і термінів їх зберігання, технології приготування
страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоку); харчування
здійснюється згідно з двотижневим меню (на зиму-осінь, літо-весну ); щодня на
кожний наступний день відповідно до наявності продуктів харчування та з
урахуванням примірного двотижневого меню, картотеки страв складаємо
меню-розклад окремо для двох вікових груп – дітей віком до 3 років та
дітей віком від 3 до 6 років відповідно до затверджених норм харчування;
кожного дня за 30 хв. до роздачі їжі медичний працівник оцінює якість її
приготування, в його присутності кухар відбирає добові проби в чистий посуд з
кришкою в об’ємі порції для дітей молодшої групи. Проби зберігаються протягом
доби в холодильнику до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня і є
показником якості роботи
кухарів.
В ДНЗ здійснюється щоденний контроль за
організацією харчуванням дітей медсестрою і завідуючою ДНЗ. Результати
фіксуються в «Діловому щоденнику контролю» і в журналі контролю за організацією
харчування. На основі результатів контролю проводиться індивідуальна робота з
певною категорією працівників.
Наші талановиті кухарі Бурдейна Л.Л. та Василенко О.О. |
Сестра медична старша Калугіна Л.А. знімає пробу страв |
Немає коментарів:
Дописати коментар